Thursday, January 26, 2012

HINDRAF VS MELAYU, MENANG DAP

1. Orang dulu dulu semestinya bersebab untuk menuturkan satu ayat yang boleh dikatakan popular “kalau aku tahu perangainya begini, kecik kecik dulu aku dah cekik biar mampus”.

2. Bard (Cikgubadrul) DIKATAKAN menganjurkan program tersebut tanpa pengetahuan Suhaimi Shafie Adun Sri Muda dari PKR yang DIKATAKAN turut melahirkan rasa kecewa berhubung pekara tersebut dan meminta pihak penganjur iaitu Bard bertanggungjawap diatas apa yang telah berlaku. Beliau juga DIKATAKAN turut menyatakan tidak mengetahui program Hindraf yang dianjurkan oleh Bard dan tidak langsung meminta kebenaran dari beliau untuk mengadakan program malam tadi.

3. HINDRAF adalah satu PERTUBUHAN HARAM

4. Program tersebut DIKATAKAN TIDAK MENDAPAT PERMIT pihak Polis

5. Bagaimana Bard seorang yang telah tidak mempunyai kekuatan didalam pertandingan merebut jawatan didalam PKR juga berpolitik di Rembau Negeri Sembilan boleh mengambil alih tugas wakil rakyat Dun Sri Muda?

6. Mengadakan program didalam kawasan yang MAJORITI Melayu yang boleh dikatakan 99% masih berugama Islam.

Daripada perkara 1-6 diatas, jelas Bard :-

1. Bard melakukan tugasnya sebagai orang yang bercita cita untuk berjaya didalam politik untuk membina nama dan kekuatan melalui program ceramah.

2. Bard sanggup megorbankan apa sahaja untuk mencapai cita cita politiknya.
3. Bard sanggup menggadaikan kehidupan kekal diakhirat dengan menggantikan dengan kesenangan didunia bersama sama Nik Aziz, Haji Adi, Haron Din, Anwar Ibrahim dan lain lagi.

Teori Konspirasi Si Budak Bard:-

1. Menggunakan polarisasi kaum untuk mengujudkan INDIA TIDAK SELAMAT DIKAWASASN MELAYU. Ini disusun dengan mengadakan program yang di rancang dengan mengujudkan persepsi umum bahawa Melayu dan Islam tidak ada toleransi kaum.

2. Ini didedahkan oleh SUARAM sendiri yang menghadiri program ABU (Adakah SUARAM sudah membuat keputusan untuk tidak menjadi sebuah NGO) yang mana mendakwa bahawa perbuatan memukul pemuda India oleh pemuda Melayu yang memakai T Shirt BN dan Lambang UMNO.

Tindakan Pihak Berkuasa

1. Mempastikan dengan kuasa yang ada disediakan melalui Undang Undang Persekutuan, agar NGO bersuara dengan kesesuaian tata pertubuhan mereka.

2. Dengan peruntukan undang undang yang ada, Kerajaan SEMASA, terutama MENTERI yang menjaga keselamatan dan ketenteraman Awam, perlu mempastikan mereya yang suka membuat spekulasi dan persepsi sahingga menimbulkan kegelisahan perlu dipisahkan daripada masyarakat.

3. Rakyat secara keseluruhannya benci dan muak dengan RASUAH. Oleh itu DS Najib, sebagai PM semasa WAJIB mengeluarkan Menteri dan Kakitangannya , Kakitangan Kerajaan terutama yang menonjol dari segi buruk perangainya di asingkan daripada masyarakat SEKARANG. Bukan esok atau selepas PRU 13.

Tindakan Rakyat

1. Mempastikan barisan kepimpinan ulung Negara daripada barisan Nasional iaitu UMNO khususnya Hishamuddin Hussin di keluarkan daripada saf kepimpinan Negara. Hisham perlu sedar, ini bukan lagi perkara biasa didalam politik. Ini bukan nya perkara yang boleh hilang dengan sendiri dimakan masa. Perkara ini akan tersimpan didalam sanubari. Perkara ini adalah mini time bom yang akan menjadi nuclear bom jika tidak ditangani dengan tegas SEKARANG.

2. Mereka mereka yang tidak lagi merasa segan dan silu menggunakan teknik perkauman seperti Lim Kit Siang dan DAP di hapuskan daripada ujud daripada kepimpinan pembangkang. Kita tidak memerlukan pembangkang yang hanya tahu membuat persepsi bahawa semua orang tidak jujur kecuali mereka dan orang orang mereka sedangkan umum SUDAH MENGETAHI niat buruk dan perbuatan buruk yang sedang mereka lakukan terhadap orang asal Semenanjung Tanah Melayu, Sabah dan Serawak.

3. Ulamak Suk daripada saf kepimpimpinan PAS perlu diterajang keluar daripada kepimpinan pembangkang yang kononnya memperjuangkan Islam melalui cabang Islam iaitu cabang politik. Jika dizaman kegemilangan Islam, darah merea sudah dikira halal. (Ini bukan bermakna penulis menganjurkan kepada umum agar nyawa merea diancam dengan apa cara sekalipun!!!)

No comments:

Post a Comment